Flickan med den röda ballongen

2013-09-29
01:18:12

Förlåt
Titel på vykort med ofullständiga meningar.

"Jag vill inget illa .. "
"Jag önskar att jag kunde vara med er, min man, dotter, syster, broder och svåger .."

Skuldkänsla, ensamhet och längtan över orden.

2013-09-20
01:47:48

...
Det är svårt att hjälpa någon som inte vet vad som gör gott. I synnerlighet om det gäller sig självt.

2013-09-18
23:56:40

...
nytrimmad och duschad katt mellan mina fötter och varmt element i ett snart tomt hus.

2013-09-16
19:52:00

Ett, två, tre drömmar..
.. har jag drömt om mamma sen hon gick bort. Första drömmen var i slutet av juli. Vi var i Ullared och jag åg ryggtavlan av henne. Framför henne hade hon en enorm kundvagn fylld med rosa och blå barntröjjor. Min moster som var med oss frågade henne varför och svaret var att det var billigt.
Andra drömmen kom några veckor efter. Jag drömde att hon kom till huset och frågade mig var alla hennes saker var. Jag svarade uppgivet att om jag vetat att hon skulle komma tillbaka så hade jag inte lagt allt arbete, alla känslor på sin gräns, de senaste månaderna.

Inatt drömde jag om en stor fest som visade sig vara mammas födelsedag. Fylld med barn, ballonger, djur, människor, levande musik och långväga gäster. Jag var inte med i festligheterna utan höll mig i bakgrunden och gav all uppmärksamhet till Kim Jong Un med gäster. För att visa vördnad samt tacksamhet att han kom så gav jag honom en analog kamera med tillhörande case gjord på töjd skinn med vackra bilder. Jag drömde om pappa som kom och undrade vad jag gjorde och varför. Han tänkte intepå att återgälda gästfriheten han upplevt hos dessa gäster. Jag såg det som ignorant och obetänksamt. Mamma var i bakgrunden, jag såg henne ytterst lite. Hon var omsvärmad av sång och ljus.

Det kanske är så, att man återupplever gamla roller för att förstå stegen man gör. Tar stegen bort från gamla känslomönster. I tredje drömmen upplever jag verkligheten närmast fast osannorlikheten är stor att jag skulle underhålla en av världens mest kända personligheter. Men just känslan av utanförskap och att vara marionetten som håller spelet uppe utan att synas. Ansvaret, tröttheten och till sist, bitterheten.

2013-09-16
03:26:50

Jaget ikapp med konsten


Det är så skönt när det släpper. Pluggen har suttit i sen i vintras och nu flödar det som aldrig förr. Grundmålade en halvtimme i våras. Åtta timmar de senaste tre dagarna. Siktar in mig på två timmar till, för att äntligen slutföra beställningen. En målning av min väns hund.

Annars går dagarna och jag har "vilat" som lovat på kbt. Vilat mig från gamla vanor och känslor. En hårklippning unnade jag mig. Kvalitetstid med T. Rensning bland alla mina saker (har du inte använt det på ett år, skicka vidare), öppnat upp för realistiska förändringar som gynnar själen och tryggheten. Övningkört och skrattat, samtidigt. (korsvägen sägs vara en mardröm men blev glatt överaskad över hur enkelt det var) Har varit lugn och avslappnad. Något som inte existerat på väldigt, väldigt länge.

Nu gäller det att isolera händelser med tillhörande känslor för att få bukt med skuldkänslor samt den låga värdesättningen på mig själv. Vaknade ur en mardröm i veckan,som påminde mig om att jag bara kan lita på mig själv. Det var som att få en emotionell örfil som väckte känslor ur slummer.

Om man nu ska satsa på ett värdigt liv, varför inte satsa på ens egna begär och drömmar? Utforska sig själv och hitta gränserna så de inte flyter samman.

Jag blev vagt påmind om min svaga karaktär från förr häromveckan. I ett konstgalleri med en kopp kaffe i handen frågade personen mig lite försynt, trots vetskapen om hur mycket jag hade på mina axlar (rensning i ett trevånings hus, flytt, urnsättning av min mor...) om jag kunde hjälpa henne flytta saker i hennes hus.
Det blev ett stort övertramp och jag fick verkligen kämpa med orden och säga nej. Utan att få skuldkänslor i gengäld och det gick bra!

Jag är tacksam över R och jag kan inte förstå att två år har gått. Det känns som det var igår han vände upp och ner på min värld.

Allt kommer bli bra.