Flickan med den röda ballongen

2013-11-13
13:25:24

aha upplevelser vs ilskna utbrott
Det är så uppenbart när ag tänker efter hur mina reaktioner och rädsla har formats av uppväxten i en dysfunktionell miljö. Mors extrema paranoia, bestraffning i lavetter och psykisk misshandel när jag på eget bevåg gjorde saker jag ville, den ständiga övervakningen. Exakt samma mönster återkom för nio år sedan. Jag reagerade och anammade samma mönster som mor över mig. Idag tampas jag vidare med skuldkänslan och jobbar att få bort den till fullo för att kunna slappna av i mina val gjorda för mig. Det blir bara tydligare samtidigt smärtsamt i brytningen av gamla mönster. Jag tillåter inte offer rollen vara övergripande en längre tid. Även den har sitt slut. När? När processen är över.

Samtidigt,

Igår briserade jag första gången och vädrade mina åsikter om feminism. Quote; " Vi anser att vår befrielse i första hand består i att vårt land för alltid befrias från det imperialistiska oket och att en arbetare från våra led ska komma till makten, och att lagarna och undervisningen ska kontrolleras av arbetaren. På det sättet kan vi uppnå en fullständig frihet, också för oss kvinnor. " - Domitila Barrios de Chungara, år 1977

Tyvärr så är jag förbannad på smyg och reklam feministen som ser konsekvenserna snarare än grundorsaken. De som utåt sett kallar sig feminister men samtidigt viskar förnöjt att männen inte skulle klara vardagen utan dem. Det är enligt mig, omoget, provokativt och ojämlikt eftersom vi alla är baserade utifrån att vara människa, inte kön. Vi ska alla hjälpas åt. Kvinnan måste låta mannen ta plats i hemmet, mannen måste låta kvinnan ta plats i arbetslivet. Vi ska kalla oss arbetare, älskare, personer och människor.

Promenaden hem igår gick på två röda. Jag blev så arg för att samtalen hänger sig på detaljfrågor medans kamrater i andra länder riskerar både liv och lem för socialism och solidaritet i arbetarklasskampen.

Livet i pararell.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: